De Mooiste Wandelroutes in de Champagnestreek

De Champagnestreek in Frankrijk staat wereldwijd bekend om zijn sprankelende wijnen, maar het gebied biedt ook prachtige natuur, historische dorpjes en uitstekende wandelmogelijkheden. Als je op zoek bent naar een onvergetelijke wandelervaring in de Champagnestreek, bekijk dan deze prachtige wandelroutes.

1. Parc Naturel Régional de la Montagne de Reims

Dit regionale natuurpark biedt talloze wandelpaden door de glooiende heuvels en wijngaarden van de Montagne de Reims. Onderweg kun je genieten van panoramische uitzichten en misschien zelfs enkele wijngaarden bezoeken voor een proeverij.

2. Parc Naturel Régional de la Forêt d’Orient

Dit natuurpark heeft een netwerk van goed gemarkeerde wandelroutes die je meenemen door uitgestrekte bossen, meren en wetlands. Het is een paradijs voor natuurliefhebbers, met de mogelijkheid om vogels te spotten en te genieten van de rustige omgeving.

3. Les Grès

Deze korte wandeling voert je langs de beroemde wijngaarden van Les Grès, een gebied dat bekend staat om zijn champagneproductie. Je kunt genieten van het prachtige uitzicht op de wijngaarden en de historische dorpen langs de route.

4. Sentier de Découverte des Terroirs du Champagne

Deze wandelroute is speciaal ontworpen om je kennis te laten maken met de terroirs (bodemsoorten) van de Champagnestreek. Je loopt door verschillende wijngaarden en leert over de unieke eigenschappen van de grond die de karakteristieke smaak van champagne beïnvloeden.

5. Sentier de la Côte aux Enfants

Deze schilderachtige wandelroute leidt je langs de wijngaarden van de Côte aux Enfants, die bekend staan om hun pinot noir-druiven. Onderweg kun je genieten van de rust en de schoonheid van de natuur.

6. Les Boucles de la Seine

Deze wandelroute volgt de lusvormige lus van de rivier de Seine en biedt prachtige uitzichten op de rivier en de omliggende landschappen. Je kunt historische stadjes en dorpen ontdekken en genieten van de rustige sfeer.

7. Les Falaises de la Vallée de la Marne

Deze route voert je langs de kliffen van de Marne-vallei, met spectaculaire uitzichten over de rivier en de wijngaarden. Het is een geweldige manier om te genieten van de natuurlijke schoonheid van de regio.

8. Le Chemin des Cadoles

Deze wandelroute leidt je door de wijngaarden en langs traditionele stenen hutten, bekend als “cadoles.” De hutten boden ooit onderdak aan wijnboeren en bieden nu rustige plekken om te picknicken en te genieten van de omgeving.

9. Les Sources de la Coole

Deze route neemt je mee naar de bronnen van de rivier de Coole, omringd door bossen en weiden. Het is een verfrissende wandeling die je dichter bij de natuur brengt.

10. Le Sentier des Lavoirs de la Côte des Blancs

Deze wandelroute verkent de Côte des Blancs, een regio bekend om zijn chardonnay-druiven. Tijdens de wandeling kom je langs traditionele wasplaatsen en kun je genieten van het rustige platteland.

Of je nu een wijnliefhebber bent of gewoon van prachtige natuur houdt, de Champagnestreek biedt een scala aan wandelmogelijkheden om van te genieten. Verken de natuur, ontdek charmante dorpjes en geniet van de unieke sfeer van deze regio in het noordoosten van Frankrijk.

Maak kans op een vakantie voor je gezin!

Wil je een vakantie voor jou & je gezin (of vrienden) winnen? Schrijf je dan nu in op onze nieuwsbrief!