Garmin lanceert geavanceerde wearables voor prestatiebewaking en registratie

Indien je jouw sportieve prestaties nauwkeurig wilt vastleggen en beheren, biedt een sportief horloge een uitstekende oplossing. Garmin heeft recentelijk twee nieuwe producten geïntroduceerd binnen deze categorie: de Epix Pro Gen 2 en de Fēnix 7 Pro. Deze bijgewerkte edities van de smartwatches uit 2022 zijn onder andere uitgerust met een geavanceerde hartslagmeter.

Beide horloges zijn voorzien van een ledlampfunctie die handig is als zaklamp, ideaal voor trainingen in het donker. Deze functie was voorheen exclusief voor het 51 millimeter-model van de Fēnix 7 die vorig jaar werd gelanceerd, maar is nu beschikbaar op alle modellen van de Pro-serie. De zaklamp biedt verschillende lichtsterktes, een rood veiligheidslicht, en een stroboscoopmodus.

Voor degenen die op basis van hartslag trainen, bieden de horloges een betrouwbare metgezel met de Elevate Gen 5-hartslagsensor. Deze sensor heeft meer ledclusters dan zijn voorganger, wat volgens Garmin resulteert in nauwkeurigere hartslaggegevens.

Prestatiescores

Een praktische toevoeging aan de nieuwe smartwatches is de Endurance-score, waarmee je prestaties tijdens diverse duursportactiviteiten worden gemeten, rekening houdend met factoren zoals je VO2 max. Aan de hand van deze score kun je zien of je prestaties verbeteren of afnemen. Een vergelijkbare functie is de Hill Score, specifiek ontworpen voor hardlopen in heuvelachtige omgevingen. Beide scores zullen later dit jaar ook beschikbaar zijn op de reguliere Fēnix 7- en Epix Gen 2-horloges.

Garmin heeft ook beweerd dat er tal van nieuwe sportprofielen aan de horloges zijn toegevoegd, waaronder basketbal, racketsporten, raften, motorcross en voetbal. Deze zijn vooraf geïnstalleerd.

Leesbaarheid

De Epix Pro Gen 2 biedt een Red Shift Mode, waarmee je de schermkleuren in roodtinten kunt aanpassen voor een prettigere leesbaarheid van het amoledscherm in het donker. Aan de andere kant heeft de Fēnix 7 Pro een nieuwe generatie MIP-scherm, ontworpen om de leesbaarheid te verbeteren en aan te passen aan verschillende lichtomstandigheden.

Extra functies

Nieuwe toevoegingen zijn onder andere de beschikbaarheid van weerkaarten om de komende weersomstandigheden te controleren, evenals de mogelijkheid om extra kaartlagen direct op het horloge te ontvangen, waaronder satellietbeelden, openbare terreinkaarten en verbeterde TOPO-kaarten. Een luxe toevoeging is de ondersteuning bij het minimaliseren van jetlags, waarbij beide horloges advies geven over blootstelling aan licht, slaappatronen en lichaamsbeweging.

© Garmin
© Garmin

Langere batterijduur

Garmin adverteert met een verlengde batterijduur. De Fēnix 7 Pro heeft een levensduur tot 37 dagen in de smartwatchmodus en tot 139 dagen in expeditiemodus, met de mogelijkheid van opladen via zonne-energie. Voor de Epix Pro Gen 2 modellen van 51 millimeter is de batterijduur 31 dagen in de smartwatchmodus en 58 uur in de GPS-modus, zonder de optie voor opladen via zonne-energie.

Beide horloges zijn verkrijgbaar in drie formaten: 42, 47 en 51 millimeter. Ze bieden ook een Sapphire-variant, met een saffierglazen beschermingslaag. De prijzen voor de Fēnix 7 Pro variëren van 850 tot 1.050 euro, terwijl de Epix Pro Gen 2 geprijsd is tussen 950 en 1.150 euro.

Maak kans op een vakantie voor je gezin!

Wil je een vakantie voor jou & je gezin (of vrienden) winnen? Schrijf je dan nu in op onze nieuwsbrief!