Landal Christmas Parade Gekroond tot ‘Mooiste Kerstparade van Europa’

De betoverende Landal Christmas Parade, een hoogtepunt van het Kerststad Valkenburg-evenement, heeft de prestigieuze titel ‘Most Beautiful Christmas Parade in Europe’ verdiend. Deze sprookjesachtige optocht doorkruist de straten van Valkenburg tweemaal per week, met de historische kern als adembenemend decor voor de lichtstoet, bestaande uit prachtig versierde praalwagens en groepen dansers in schitterende kostuums. Mis de Landal Christmas Parade niet, want deze schitterende vertoning is te bewonderen van 18 november tot 30 december, elke woensdag en zaterdag. Op zaterdag 30 december zal de laatste parade door het nabijgelegen kerkdorp Sibbe trekken.

De toekenning van deze eer is een blijk van waardering voor de talloze vrijwilligers die jaarlijks bijdragen aan het succes van deze betoverende parade. Zonder de inzet van deze vrijwilligers, waaronder praalwagenmakers, dansers, choreografen, kostuumontwerpers, naaisters, ijskoninginnen en beveiligers, zou de Landal Christmas Parade niet mogelijk zijn.

Beste Kerstmarkt van Europa

Valkenburg blijft schitteren op het internationale toneel, niet alleen vanwege de prachtige parade, maar ook vanwege de nominatie voor de ‘European Best Christmas Market’. Na het winnen van de titel ‘Beste kerstmarkt van Nederland’ en het behalen van de 9e plaats op de Europese ranglijst in 2020, is Kerststad Valkenburg opnieuw in de race.

Dit jaar kan het publiek zijn stem laten horen voor de ‘Beste Kerstmarkt van Europa’. Breng je stem uit tussen 30 november en 7 december op https://europeanbestdestinations.com/christmas-markets.

Ontdek meer details over deze feestelijke gebeurtenissen op https://kerststadvalkenburg.nl/parade.

Maak kans op een vakantie voor je gezin!

Wil je een vakantie voor jou & je gezin (of vrienden) winnen? Schrijf je dan nu in op onze nieuwsbrief!