De 10 Mooiste Markten in de Dordogne

De Dordogne, gelegen in het zuidwesten van Frankrijk, is een regio die bekend staat om zijn pittoreske landschappen, historische kastelen en rijke culinaire tradities. Een van de hoogtepunten van de Dordogne zijn de sfeervolle markten, waar je de lokale smaken en de authentieke sfeer van de regio kunt ervaren. Hier zijn enkele van de mooiste en gezelligste markten in de Dordogne die je niet mag missen.

1. Marché de Sarlat-la-Canéda

Sarlat-la-Canéda, een van de mooiste middeleeuwse steden in Frankrijk, herbergt een levendige markt in de smalle straatjes van de oude stad. Hier kun je foie gras, truffels, lokale kazen en ambachtelijke producten ontdekken.

2. Marché de Périgueux

Périgueux, de hoofdstad van de Dordogne, heeft een markt die zich uitstrekt over het historische stadscentrum. De markt biedt een verscheidenheid aan producten, van voedsel tot antiek en kunst.

3. Marché de Bergerac

Bergerac staat bekend om zijn wijnproductie, en de markt in deze stad biedt lokale wijnen, foie gras, noten en andere regionale specialiteiten. De markt heeft een gezellige sfeer.

4. Marché de Brantôme

Brantôme, ook wel het “Venetië van de Périgord” genoemd vanwege de rivier de Dronne die door de stad stroomt, organiseert een markt aan de oevers van de rivier. Hier kun je genieten van lokale producten en de prachtige omgeving.

5. Marché de Issigeac

Issigeac, een charmant bastide-dorp, organiseert een wekelijkse markt die teruggaat tot de Middeleeuwen. De markt biedt ambachtelijke producten, antiek en streekproducten.

6. Marché de Monpazier

Monpazier, een van de best bewaarde bastidedorpen in Frankrijk, heeft een markt die zich afspeelt op het mooie Place des Cornières. Hier kun je lokale specialiteiten proeven en ambachtelijke producten kopen.

7. Marché de Saint-Cyprien

Saint-Cyprien biedt een sfeervolle markt met een breed scala aan producten, van groenten en fruit tot ambachten en kleding. De markt is geliefd bij zowel de lokale bevolking als toeristen.

8. Marché de Domme

Domme, gelegen op een klif met uitzicht op de Dordogne-vallei, heeft een markt met een prachtig uitzicht. Hier kun je lokale producten, kaas, noten en ambachten ontdekken.

9. Marché de Limeuil

Limeuil, een van de mooiste dorpen van Frankrijk, heeft een markt aan de samenvloeiing van de Dordogne en de Vézère. De markt biedt lokale producten en een prachtige omgeving.

10. Marché de Montignac

Montignac, bekend om de grotten van Lascaux, heeft een markt met een ontspannen sfeer. Hier kun je regionale gerechten, verse producten en ambachtelijke kunstwerken vinden.

Of je nu op zoek bent naar gastronomische lekkernijen, antieke schatten of gewoon een authentieke Franse marktervaring, de markten in de Dordogne hebben voor ieder wat wils. Verken deze charmante markten en proef de smaken en sfeer van deze prachtige regio in Zuidwest-Frankrijk.

Maak kans op een vakantie voor je gezin!

Wil je een vakantie voor jou & je gezin (of vrienden) winnen? Schrijf je dan nu in op onze nieuwsbrief!