De Mooiste Marktjes in de Ardèche

De Ardèche, gelegen in het zuidoosten van Frankrijk, is een regio die bekend staat om zijn natuurlijke schoonheid, middeleeuwse dorpjes en heerlijke streekproducten. Een vakantiehuis gehuurd in Frankrijk? Een van de beste manieren om de lokale cultuur te ervaren en te genieten van verse, ambachtelijke producten is door een bezoek te brengen aan de marktjes in de Ardèche. Hier zijn enkele van de mooiste en meest gezellige marktjes in deze betoverende regio.

1. Marché de Privas

De stad Privas herbergt een wekelijkse markt die bekend staat om zijn verse producten en gezellige sfeer. Hier kun je lokale kazen, groenten, fruit en ambachtelijke producten ontdekken. De markt is ook een geweldige plek om te genieten van regionale specialiteiten.

2. Marché de Largentière

Largentière is een pittoresk middeleeuws stadje met een levendige markt die de smaak van de Ardèche weerspiegelt. De markt biedt een verscheidenheid aan lokale producten en kunstnijverheid, evenals verse truffels tijdens het truffelseizoen.

3. Marché de Joyeuse

Joyeuse, een charmant dorpje in de Ardèche, organiseert een wekelijkse markt waar je de geur van lavendel en Provençaalse kruiden kunt opsnuiven. Deze markt biedt lokale honing, olijfolie, textiel en nog veel meer.

4. Marché de Aubenas

Aubenas, een stadje aan de oevers van de Ardèche-rivier, heeft een kleurrijke markt waar je kunt genieten van regionale gerechten, ambachtelijke producten en antiek. De markt is een geweldige plek om souvenirs te vinden.

5. Marché de Vallon-Pont-d’Arc

Vallon-Pont-d’Arc, de toegangspoort tot de beroemde Gorges de l’Ardèche, organiseert een levendige markt aan de oevers van de rivier. Hier kun je lokale kaas, wijn en handgemaakte kunstwerken ontdekken.

6. Marché de Les Vans

Les Vans staat bekend om zijn gezellige markt die een breed scala aan producten aanbiedt, van regionale kazen tot ambachtelijke sieraden. De markt is een must-visit voor liefhebbers van lokale kunst en ambachten.

7. Marché de Vals-les-Bains

Vals-les-Bains, een kuuroord in de Ardèche, organiseert een markt waar je kunt genieten van vers fruit, groenten en andere lokale specialiteiten. De markt biedt ook prachtige bloemen en planten.

8. Marché de Tournon-sur-Rhône

Tournon-sur-Rhône, aan de oevers van de Rhône, heeft een charmante markt die regionale producten en ambachtelijke goederen verkoopt. De markt biedt ook een prachtig uitzicht op de omliggende wijngaarden.

9. Marché de Lamastre

Lamastre, gelegen in de bergen van de Ardèche, heeft een markt die lokale kaas, worst en ambachtelijke producten aanbiedt. De markt is ook een geweldige plek om de lokale bevolking te ontmoeten.

10. Marché de Désaignes

Désaignes, een middeleeuws dorpje in de Ardèche, organiseert een markt die je meeneemt terug in de tijd. Hier kun je ambachtelijke producten en antiek ontdekken in een historische setting.

De marktjes in de Ardèche bieden niet alleen de mogelijkheid om heerlijke streekproducten te proeven, maar ook om de lokale cultuur en tradities te ervaren. Dompel jezelf onder in de gezellige sfeer en ontdek de schatten van deze prachtige regio in Zuid-Frankrijk.

Maak kans op een vakantie voor je gezin!

Wil je een vakantie voor jou & je gezin (of vrienden) winnen? Schrijf je dan nu in op onze nieuwsbrief!