De 10 Mooiste Marktjes in de Provence

De Provence, gelegen in het zuidoosten van Frankrijk, staat wereldwijd bekend om zijn schilderachtige landschappen, geurige lavendelvelden, historische dorpjes en heerlijke streekproducten. Een van de meest charmante aspecten van de Provençaalse cultuur zijn de marktjes. Hier zijn enkele van de mooiste en gezelligste marktjes in de Provence die je niet mag missen.

1. Marché d’Aix-en-Provence

De stad Aix-en-Provence staat bekend om zijn bruisende markt, waar je kunt genieten van de smaken en geuren van de regio. Proef de lokale olijven, kaas, kruiden en versgebakken brood, en geniet van de Provençaalse sfeer.

2. Marché aux Fleurs in Nice

Nice herbergt een prachtige bloemenmarkt, de Marché aux Fleurs, waar je kunt wandelen tussen kleurrijke bloemen en planten. Het is een betoverende plek om te bezoeken, zelfs als je geen groene vingers hebt.

3. Marché de l’Isle-sur-la-Sorgue

L’Isle-sur-la-Sorgue staat bekend als het ‘Venetië van de Provence’ vanwege de vele waterwegen. De markt van deze stad is een van de grootste en meest gevarieerde in de regio. Hier kun je antiek, kunst, kleding en streekproducten vinden.

4. Marché Paysan in Velleron

Het dorp Velleron organiseert een avondmarkt, de Marché Paysan, waar lokale boeren hun verse producten verkopen. Het is een geweldige kans om rechtstreeks bij de producenten te kopen en de smaken van de Provence te proeven.

5. Marché de Saint-Rémy-de-Provence

Saint-Rémy-de-Provence biedt een wekelijkse Provençaalse markt met een overvloed aan lokale specialiteiten. Geniet van de geuren van lavendel, kruiden en versgebakken brood terwijl je door de kraampjes slentert.

6. Marché d’Arles

Arles, een stad doordrenkt van geschiedenis, heeft een kleurrijke markt waar je lokale producten, kunst en handwerk kunt ontdekken. De markt is gehuisvest in de schaduw van het oude amfitheater.

7. Marché du Vieux Sinagot in Saignon

Het dorp Saignon herbergt een charmante markt, de Marché du Vieux Sinagot, die plaatsvindt in een sfeervolle middeleeuwse omgeving. Het is een geweldige plek om lokale delicatessen, handgemaakte producten en souvenirs te vinden.

8. Marché Provençal in Antibes

Antibes aan de Franse Rivièra heeft een levendige Provençaalse markt met een overvloed aan producten, van verse vis en groenten tot ambachtelijke kunstwerken. Het is een geweldige plek om te genieten van de Zuid-Franse sfeer.

9. Marché de Vaison-la-Romaine

Vaison-la-Romaine biedt een sfeervolle avondmarkt, de Marché du Soir, die ’s avonds tot leven komt. Geniet van lokale gerechten, muziek en ambachtelijke producten terwijl de zon ondergaat.

10. Marché des Producteurs in Carpentras

Carpentras organiseert een wekelijkse markt waar lokale boeren hun verse producten verkopen. Het is een geweldige gelegenheid om te genieten van Provençaalse specialiteiten en de verscheidenheid aan smaken in de regio.

Of je nu op zoek bent naar Provençaalse kruiden, lavendelproducten, antiek of gewoon een authentieke Franse marktervaring, de marktjes in de Provence hebben voor ieder wat wils. Verken deze charmante markten en proef de smaken en sfeer van deze prachtige regio in Zuid-Frankrijk.

Maak kans op een vakantie voor je gezin!

Wil je een vakantie voor jou & je gezin (of vrienden) winnen? Schrijf je dan nu in op onze nieuwsbrief!