De mooiste Marktjes in de Vaucluse

De Vaucluse, gelegen in de regio Provence-Alpes-Côte d’Azur in het zuidoosten van Frankrijk, staat bekend om zijn schilderachtige landschappen, historische dorpen en bruisende marktjes. Als je op zoek bent naar een authentieke Franse ervaring, dan zijn de marktjes in de Vaucluse een absolute must om te bezoeken.

In dit artikel nemen we je mee op een reis langs enkele van de mooiste en gezelligste marktjes in deze prachtige regio.

De beste manier om deze marktjes te verkennen is natuurlijk door het een vakantiewoning in Frankrijk te huren in de buurt ervan.

1. Marché aux Fleurs in Avignon

In de schaduw van het prachtige Pausenpaleis in Avignon vind je de Marché aux Fleurs, een bloemenmarkt die je zintuigen zal betoveren. Hier kun je kleurrijke bloemen en planten bewonderen en kopen, en genieten van de heerlijke geuren die in de lucht hangen.

2. Marché Provençal in L’Isle-sur-la-Sorgue

L’Isle-sur-la-Sorgue, ook wel het ‘Venetië van de Provence’ genoemd vanwege de vele waterwegen, herbergt een bruisende Provençaalse markt. Hier vind je verse producten, ambachtelijke kunstwerken en antiek. Vergeet niet om langs de kraampjes te slenteren en te genieten van de sfeer.

3. Marché du Vieux Sinagot in Saignon

Saignon staat bekend om zijn charmante markt, Marché du Vieux Sinagot, die plaatsvindt in een sfeervolle middeleeuwse omgeving. Het is een geweldige plek om lokale delicatessen, handgemaakte producten en souvenirs te ontdekken.

4. Marché Paysan in Pernes-les-Fontaines

Pernes-les-Fontaines staat bekend om zijn prachtige fonteinen en heeft een wekelijkse Marché Paysan die zich richt op lokale en biologische producten. Proef de smaken van de Provence terwijl je over de markt slentert.

5. Marché des Producteurs in Velleron

Velleron organiseert een unieke avondmarkt, de Marché des Producteurs, waar lokale boeren hun verse producten rechtstreeks aan de consument verkopen. Het is een geweldige gelegenheid om in contact te komen met de mensen die de heerlijke ingrediënten van de regio produceren.

6. Marché Artisanal in Gordes

Gordes, een van de mooiste dorpen in de Vaucluse, herbergt een Marché Artisanal waar lokale ambachtslieden hun kunst en ambachten tentoonstellen. Je kunt hier handgemaakte sieraden, aardewerk en andere unieke items vinden.

7. Marché du Soir in Vaison-la-Romaine

Vaison-la-Romaine biedt een sfeervolle avondmarkt, de Marché du Soir, die ’s avonds tot leven komt. Geniet van lokale gerechten, muziek en ambachtelijke producten terwijl de zon ondergaat.

Of je nu op zoek bent naar verse Provençaalse producten, ambachtelijke souvenirs of gewoon een authentieke Franse marktervaring, de marktjes in de Vaucluse hebben voor ieder wat wils. Verken deze charmante markten en proef de smaken en sfeer van deze prachtige regio in Zuid-Frankrijk.

Maak kans op een vakantie voor je gezin!

Wil je een vakantie voor jou & je gezin (of vrienden) winnen? Schrijf je dan nu in op onze nieuwsbrief!