De Mooiste Marktjes in Zuid-Frankrijk

Zuid-Frankrijk, met zijn warme klimaat, prachtige landschappen en rijke culinaire tradities, herbergt enkele van de meest betoverende marktjes van het land. Deze marktjes zijn niet alleen een plek om te winkelen, maar ook een manier om de authentieke Zuid-Franse cultuur te ervaren. Hier zijn enkele van de mooiste en gezelligste marktjes in Zuid-Frankrijk die je niet mag missen.

1. Marché Forville in Cannes, Côte d’Azur

De Marché Forville in Cannes is een levendige overdekte markt die bekend staat om zijn verse Provençaalse producten. Hier vind je een overvloed aan kleurrijke groenten, fruit, vis en bloemen. De markt is ook de ideale plek om te genieten van een café au lait en de lokale sfeer.

2. Marché aux Fleurs in Nice, Côte d’Azur

Nice staat bekend om zijn bloemenmarkt, de Marché aux Fleurs. Deze markt is een lust voor het oog, met geurende bloemen in overvloed. Naast bloemen kun je hier ook lokale specialiteiten en kunstwerken vinden.

3. Marché d’Aix-en-Provence, Provence

Aix-en-Provence herbergt een levendige markt die zich uitstrekt over de historische straten van de stad. De markt biedt een breed scala aan producten, van ambachtelijke producten en kazen tot Provençaalse stoffen en sieraden.

4. Marché des Lices in Rennes, Bretagne

De Marché des Lices in Rennes is een van de grootste wekelijkse markten in Frankrijk. Hier kun je de Bretonse cultuur proeven en lokale specialiteiten zoals crêpes, cider en zeevruchten ontdekken.

5. Marché de la Condamine in Monaco, Côte d’Azur

De Marché de la Condamine in Monaco biedt een uitgebreide selectie van verse producten, waaronder vis, groenten, fruit en bloemen. Het is een populaire plek onder zowel de lokale bevolking als toeristen.

6. Marché aux Truffes in Richerenches, Provence

Richerenches staat bekend als de truffelhoofdstad van de Provence. Hier vindt de wekelijkse Marché aux Truffes plaats, waar je deze kostbare paddenstoelen kunt kopen en proeven.

7. Marché de Saint-Pierre in Toulouse, Occitanie

De Marché de Saint-Pierre in Toulouse is een paradijs voor liefhebbers van eten. Hier kun je genieten van regionale delicatessen zoals foie gras, cassoulet en Toulouse-worst.

8. Marché de la Poissonnerie in Sete, Occitanie

Sete, een charmante kustplaats, herbergt de Marché de la Poissonnerie, een vismarkt waar je kunt genieten van de vangst van de dag en de sfeer van de haven.

9. Marché des Capucins in Bordeaux, Nouvelle-Aquitaine

De Marché des Capucins in Bordeaux is een culinair walhalla. Hier kun je Bordeaux-wijnen, kazen, oesters en andere lokale lekkernijen proeven.

10. Marché de la Bastille in Parijs, Île-de-France

De Marché de la Bastille in Parijs is een van de grootste en oudste markten van de stad. Hoewel het zich niet in het zuiden van Frankrijk bevindt, biedt het een schat aan producten en de mogelijkheid om de lokale Parijse sfeer te ervaren.

De marktjes in Zuid-Frankrijk zijn niet alleen een plek om boodschappen te doen, maar ook een venster naar de rijke cultuur, smaken en levensstijl van de regio. Dompel jezelf onder in de levendige sfeer en geniet van de culinaire schatten die deze markten te bieden hebben.

Maak kans op een vakantie voor je gezin!

Wil je een vakantie voor jou & je gezin (of vrienden) winnen? Schrijf je dan nu in op onze nieuwsbrief!