Ontdek de Groene Pracht van Nederlandse Center Parcs: Gouden Duurzaamheidsscore voor een Milieuvriendelijke Vakantie

In het schilderachtige Capelle aan den IJssel, bekroont met het Green Key goud-certificaat voor het jaar 2021, schitteren alle Nederlandse Center Parcs parken als groene oases. Elk van de negen parken voldoet aan de strenge normen van Green Key op het gebied van duurzaamheid, milieu en maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Wat betekent dit voor jou als potentiële vakantieganger? Een betoverende omgeving waar natuur en mens in perfecte harmonie samenkomen.

Green Key
Green Key

Bij Center Parcs draait het niet alleen om vakantie vieren, maar om vakantie vieren met een groen hart. Sinds de oprichting in 1968 staat het behoud van natuurlijke rijkdommen hoog in het vaandel. Ervaar hoe gezinnen in harmonie met de natuur leven, waar de aanwezigheid van de mens de biodiversiteit juist versterkt.

Bij Center Parcs wordt bewustwording gestimuleerd door diverse activiteiten gericht op natuurbeleving en harmonieus samenleven. Bovendien breng je jouw vakantie dichtbij huis door, wat niet alleen gemak oplevert maar ook aanzienlijk bijdraagt aan een groenere bestemming.

2022: Het Jaar van Natuurlijke Doelen binnen Handbereik

Center Parcs heeft sinds 2010 haar groene ambities vastgelegd in de Naturall-doelstellingen, gericht op het verminderen van energie- en waterverbruik en CO2-uitstoot. Tegen 2022 wil het resort 70% CO2-reductie, 25% minder energieverbruik, 15% minder waterverbruik, en 60% gescheiden afvalstromen bereiken.

Verbazingwekkend genoeg zijn verschillende doelen nu al een jaar eerder bereikt, met alle parken die beschikken over een biodiversiteitsplan en een energieverbruik dat 20% lager ligt dan verwacht. Dit staat gelijk aan de jaarlijkse energieconsumptie van zo’n 2.000 gezinnen.

Hoe bereikte Center Parcs dit?

Met slimme thermostaten, waterbesparende douchekoppen, LED-verlichting, en de inzet van groene stroom. Zonneparken verrijzen op verschillende locaties en geothermie verwarmt niet alleen cottages maar ook een deel van Disneyland Parijs. Met elektrische laadstations voor auto’s en andere innovatieve maatregelen zet Center Parcs de toon voor duurzaamheid in de recreatiesector.

Green Key in Actie bij Center Parcs

Als pionier in de leisure-sector voldeed Center Parcs als eerste aan de ISO 14001- en ISO 50001-normen. Na de recente audits voldoen alle negen Nederlandse parken opnieuw aan de strenge normen van Green Key. Deze omvatten niet alleen basis milieunormen, maar ook meer dan 45 optionele criteria. Denk aan alternatieve bestrijdingsmiddelen, biologische maaltijden, energie- en waterbesparende maatregelen, en samenwerking met maatschappelijke organisaties als Stichting de Opkikker en WWF Nederland.

Center Parcs Europe: Pioniers in Vakantieplezier en Duurzaamheid
Als onderdeel van Pierre et Vacances Center Parcs Group, biedt Center Parcs Europe al ruim 50 jaar vakanties in de natuur, het hele jaar door. Innovatief en vooruitstrevend, blijft Center Parcs verrassen met nieuwe standaarden in beleving, verblijf en echt samenzijn. Te midden van de natuur biedt het resort talloze activiteiten voor elk familielid.

Green Key: Internationaal Keurmerk voor Duurzame Vakanties

Green Key, het internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche, benadrukt het engagement van Center Parcs voor duurzaamheid. Met gouden certificeringen die verder gaan dan de normale wet- en regelgeving, biedt Center Parcs niet alleen een onvergetelijke vakantie-ervaring, maar ook een groene toekomst voor onze planeet.

Maak kans op een vakantie voor je gezin!

Wil je een vakantie voor jou & je gezin (of vrienden) winnen? Schrijf je dan nu in op onze nieuwsbrief!