Winterse Ontsnappingen op het Platteland bij Center Parcs

Laat je betoveren door het winterse platteland met Center Parcs. George Sand omschreef de winter op het platteland als een uitnodiging van de natuur om samen te komen rond het haardvuur en te genieten van het familieleven. Center Parcs neemt deze poëtische oproep ter harte en nodigt je uit om de winter volledig te omarmen, het tempo te vertragen en opnieuw verbinding te maken met je dierbaren. Van de bossen van de Allgäu tot Seine-et-Marne, en van de schitterende meren in Nederland tot de Moselle-dennenbomen: hier zijn enkele ideeën voor uitjes in Frankrijk en Europa, voor een weekend of langer.

Ideeën voor Verblijven in Frankrijk

Moselle – Les Trois Forêts

Verscholen aan de voet van de Vogezen, midden in een uitgestrekt bos van 435 hectare dat deel uitmaakt van de UNESCO ‘Sud Moselle’ biosfeerreservaat, nodigt Center Parcs Les Trois Forêts uit tot een verkwikkende ervaring. Het park herbergt een 1600 m2 groot Deep Nature-spa met een panoramische sauna, een ‘vuur en ijs’ parcours, een zoutcabine en een binnenzwembad met jets.

Voor extra welzijn thuis bieden de Exclusieve cottages een privésauna in de buitenlucht met uitzicht op de dennenbomen. Voor het observeren van het huwelijksritueel van witte pelikanen, de paartijd van wolven of het geweigerafval van herten, is een bezoek aan het nabijgelegen Parc animalier de Sainte-Croix een must.

Vakantiehuis in Les Trois Forêts
Vakantiehuis in Les Trois Forêts

Seine-et-Marne – Villages Nature Paris

In een natuurlijk paradijs voor de poorten van Parijs, bereikbaar met de RER, biedt Center Parcs Villages Nature Paris directe ontspanning te midden van buitengewone tuinen, meren, een educatieve boerderij en levensgrote speelplekken. Vergeet natuurlijk niet het aquapark, waar je kunt genieten van verwarmd water, zowel binnen als buiten, op 30°C dankzij geothermische energie.

Kies bijvoorbeeld voor een VIP-cottage als tijdelijke tweede woning, die welzijn en verfijning combineert. De panoramische badkamer, met uitzicht op de natuur, biedt een massagedouche en jacuzzi voor totale ontspanning.

Villages Nature Paris © Milan Vermeulen
Villages Nature Paris © Milan Vermeulen

In Europa

Duitsland – Park Allgäu

Aan de grens van Bade-Wurtemberg en Beieren, aan de voet van de Alpen, ligt het Center Parcs Park Allgäu in een van de meest diverse natuurlijke omgevingen van Duitsland. In de buurt rijst het beroemde kasteel Neuschwanstein op, dat onder een witte deken rechtstreeks uit een sprookje lijkt te komen!

Kies in het hart van de winter voor een Exclusieve Well-being Cottage. Volledig van hout, ademt het de sfeer van een chalet uit met eigentijds design op 78 m2. In de badkamer vind je een sauna en regendouche, en niet te vergeten de buitenjacuzzi op het aangrenzende terras.

Vakantiehuis in Park Allgäu
Vakantiehuis in Park Allgäu

Nederland – De Kempervennen

Het leven is goed in Noord-Brabant, aan de grens met België. Het natuurgebied De Malpie, ooit een productiebos voor mijnbouw, is nu een bos vol biodiversiteit, moerassen en zandbanken om te ontdekken.

Center Parcs De Kempervennen nodigt uit voor een echt Nederlands verblijf: met meren, kanalen en fietsen! Kies voor een van de Floating Houses om hier de winter op het water door te brengen.

Vakantiehuis in De Kempervennen
Vakantiehuis in De Kempervennen

Nieuwigheden voor de Winter

Center Parcs biedt elk seizoen nieuwe familieactiviteiten aan, zoals dit jaar het maken van een sneeuwbol of een recept voor appelmoes. Kinderen kunnen zich ook verkleden met de activiteit ‘Quand j’serai grand, j’serai un lutin’ (Als ik groot ben, word ik een elf). Het ‘Spot de Hiver’ nodigt gedurende het hele seizoen uit om rond een groot kampvuur samen te komen, met muziek, foto’s, warme dranken en spelletjes. Vergeet ook niet de familie-activiteiten rond Kerstmis en Nieuwjaar.

Voor ontspanning bieden de Deep Nature spa’s het nieuwe ‘Inspiration’-massageprogramma aan: een op maat gemaakte behandeling die volledig aansluit bij de specifieke behoeften en wensen van het moment, in een unieke samenstelling geïnspireerd door het lichaam en het moment.”

Maak kans op een vakantie voor je gezin!

Wil je een vakantie voor jou & je gezin (of vrienden) winnen? Schrijf je dan nu in op onze nieuwsbrief!